L'edat geriàtrica en les nostres mascotes

2019-11-12

  Envellir, tant en humans com en animals de companyia, és un procés biològic natural. Un cop entrat en el període denominat geriàtric, la disminució de certes capacitats funcionals s'incrementa notablement així com la possibilitat d'arribar a la mortalitat. La veritat és que a ningú ens agrada pensar que la nostra mascota s'està fent gran, però és una cosa que com més aviat acceptem, abans podrem oferir-li una millor qualitat de vida.

   Hi ha certes generalitats que podem observar en les nostres mascotes quan entren en aquesta fase: 
 • Pèrdua de força i agilitat 
 • Pèrdua de velocitat i resistència 
 • Disminució del metabolisme i activitat sexual 
 • Pèrdua de la visió i oïda 
 • Disminució massa òssia 
 • Pèrdua de dents 
 • Problemes amb la pell

Una revisió geriàtrica preventiu afavorirà la seva qualitat de vida durant els pròxims anys.


És igual d'important destacar que l'esperança de vida no és igual entre les races grans i les petites, així com tampoc entre les espècies gossos i gats.

Exemple d'esperança de vida mitjana:

 • Gossos Races grans de 7/8 anys fins als 9/10 anys
 • Gossos Races petites d'11/12 anys fins als 13/14 anys
 • Gats de 12 a 14 anys (totes les races incloses)

Tot i aquests valors mitjans, cal destacar que alguns animals poden arribar a assolir valors molt superiors als esmentats, conseqüència d'una bona qualitat de vida (alimentació, cures, clima, etc.).

Al nostre centre veterinari del Clot de Barcelona tenim molta cura de les mascotes d'edat geriàtrica per tal de garantir una bona salut i qualitat de vida en aquesta etapa de la seva vida. Amb una revisió geriàtrica de la teva mascota, podràs prevenir moltes malalties.

Per què una consulta de geriatria 

Les nostres mascotes a aquestes edats avançades tenen més possibilitats de patir algunes patologies degeneratives, neoplàsiques i infeccioses, entre les quals podem destacar:

(*) En els gossos: 

Diabetis mellitus, patologies de pròstata, obesitat, cardiopaties, malalties degeneratives, cataractes, neoplàsies, patologies dentals, queratoconjuntivitis seca, hipotiroïdisme, urolitiasi, hiperadrenocorticisme, anèmia, incontinència urinària, hepatopaties i insuficiència renal crònica.

(*) En els gats: 

Patologies inflamatòries d'intestins, diabetis mellitus, lipidosis hepàtica, insuficiència renal crònica, obesitat, neoplàsies, patologies dentals, hipertiroïdisme, urolitiasi, anèmia, hepatopaties i cardiopaties.

Què ha d'incloure una consulta de geriatria 

A Clot Veterinària de Barcelona aconsellem una visita especialitzada amb un complet i sistemàtic examen físic, una analítica completa i dues radiografies, una del tòrax i una altra de l'abdomen (en alguns casos el professional veterinari pot aconsellar realitzar un electrocardiograma). Amb tota la informació obtinguda, informem adequadament el propietari de la mascota per adequar certes pautes a la mascota, que de ben segur permetran reduir l'avenç de certes patologies i millorar la seva qualitat de vida durant els següents anys de vida.

Visita'ns o truca'ns al número de telèfon 933 405 554 per demanar cita a la nostra clínica veterinària del Clot de Barcelona. Estarem encantats de rebre't.